Naxos’tan Çocuklar İçin İngilizce Klasik Müzik Kitabı

Müzik firması “Naxos”, son yıllarda çıkardığı kitaplarla da dikkat çekmeye başladı. Bu kitaplardan biri de çocuklar için hazırlanmış: “My First Classical Book”. Genevieve Helsby’nin yazdığı, Jason Chapman’ın resimlediği kitap, çocuklarına klasik müzik konulu İngilizce kaynak bulmak isteyen anne babalar için ideal bir seçenek. 66 sayfalık kitaptaki bilgiler, özenle çizilmiş resimler ve kitaba eşlik eden “audio CD” yardımıyla son derece cazip hale getirilmiş.

“My First Classical Music”, 3 ana bölümden oluşuyor. “When, Where?” günlük yaşantımızda klasik müziğin nerelerde ve ne zaman karşımıza çıktığını, çıkabileceğini eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Bu anlatım sırasında çocuklarımız bir yandan klasik müziği anlamaya yönlendiriliyorlar, diğer yandan “otobüste”, “uçakta”, “televizyonda” gibi basit cümle yapılarıyla İngilizce pratik yapabiliyorlar.

Kitabın ikinci bölümü “People”, Handel, Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Tchaikovsky, Stravinsky ve Adams gibi besteciler hakkında bilgiler veriyor. Bu bilgiler klasik müzik terimlerini de basit yoldan öğretmeye çalışıyor. Her bir bestecinin eserlerinden örnekleri kitapla birlikte verilen CD’den dinleyebiliyoruz.

Kitabın üçüncü ve son bölümü “Enstrümanlar”a ayrılmış. Resimler, diğer iki bölümde olduğu üzere burada da son derece sevimli ve etkileyici. Enstrümanların resimleri, hikayeleri, CD’deki örneklerle desteklenince ortaya keyifli bir okuma çıkıyor.

Kitapta çocuklara sorular da soruluyor. Örneğin, Offenbach’tan “Can-Can”, CD’den dinleniyor ve bu müziğin yarattığı atmosferle ilgili basit bir soru soruluyor. Bütün soruların cevapları kitabın 64. sayfasında bulunabilir. “My First Classical Music”in 61. ve 62. sayfalarında kitapla birlikte verilen CD’deki eserlerin ayrıntılı bilgileri ve süreleri de verilmiş. Listeye baktığınızda CD’nin Naxos’un kataloğunda yeralan orjinal kayıtlardan oluşturulduğunu görebilirsiniz. Bu listeden çocuklarınızın ilgi gösterdiklerini daha sonra arşivinize katmanız iyi bir fikir olabilir.

Sonuç olarak: Naxos Books tarafından piyasaya sunulan “My First Classical Music Book”, çocuklarına klasik müzik konusunda İngilizce kitap almak isteyen anne babalar için güzel bir seçenek. Kitap, Amazon USA ya da Amazon UK’den ısmarlanabilir. Kitabın “içindekiler” sayfasını Amazon’dan inceleyebilirsiniz; burada.

 

Bu yazı Çocuk Eğitimi, Klasik Müzik içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın